Boeken en publicaties

Het nieuwe arbeidsethos

Er is behoefte aan een nieuw gedefinieerd ‘why’

In het leven van Hugo Hollander volgen de ontwikkelingen elkaar momenteel in rap tempo op. De bekende Haagse accountant is ineens ondernemer en staat bovendien op het punt zijn tweede boek uit te geven.

Bij een volbloed registeraccountant als Hugo Hollander, die als dynamische kantoorbaas van Ernst & Young in Den Haag het vak in de hofstad een echt gezicht gaf, kwam de aanhoudende kritiek van buiten steeds meer binnen. Veel criticasters, van minister Dijsselbloem van Financiën tot de AFM, hadden wel iets aan te merken op het werk van accountants in ons land. De bewindsman stelde zelfs dat de knop in deze beroepsgroep nu eindelijk om moet. ,,Integriteit en vertrouwen in accountants is cruciaal. Als dat weg is, hebben ze geen functie meer,’’ zei de bewindsman ooit tegenover RTL Z.

Lees het gehele artikel
Artikel verschenen in  "Bij Ons in de Residentie"  jaargang 6 nummer 1 / 2016 - 2017 

Bij Ons in de Residentie  is een glossy over chic ’s-Gravenhage die één keer per jaar verschijnt en die in woord en beeld het luisterrijkste deel van de hofstad ’s-Gravenhage belicht met reportages over de mooiste evenementen en interviews met de markantste mensen uit de stad.