Nieuws

nieuws

In gesprek met Esmeralda – deel 3

Ik bedenk me hoe leuk het is om met een accountant in opleiding te praten die ook vol vuur vertelt over haar eigen ervaring. Bijvoorbeeld hoe zij als jongste assistent een inventarisatie mocht meemaken. Haar collega’s hadden haar gewaarschuwd om vooral warme kleding te dragen. Niet alleen omdat het rond de jaarwisseling was, maar ook omdat ze ging tellen in een gekoeld magazijn. Het waren producten die naar een grote supermarktketen geleverd werden. Ze moest er al om 7:00 uur zijn, voordat de werkdag begon. Haar was vooral de deskundigheid van de werknemer die de telling vanuit het bedrijf deed bijgebleven. Heel serieus. De koffie nadien was enorm welkom om weer op te warmen.

Ik merk dat Esmeralda haar verhaal niet veel verschilt van mijn eigen ervaring. Dit onderdeel van de controle zal niet snel veranderen. Net zo goed als een goederenbeweging er nog steeds is. Ik vertel dit aan haar en ze geeft aan dat zij de goederenbeweging ook gecontroleerd heeft. Wel met diverse spreadsheets en diverse data-analyses. Dat is wel iets wat het vak efficiënter en ook wel uitdagender heeft gemaakt. We kunnen nu enorme databases doorzoeken op van alles. Dit is zeker een aanwinst in de controle. 

We discussiëren hierover en ik merk dat ze goed weet hoe dat werkt. De afgelopen jaren was ik altijd wat kritisch op wat voor onderbouwing de IT-analyses voor de controle kon bieden, maar inmiddels moet ik bekennen dat data-analyse ons goed kan ondersteunen in ons werk. Ze mag dat verder uitbouwen van mij, iets wat haar zeker aantrekkelijk lijkt

Op mijn vraag of ik haar voldoende over het kantoor verteld heb, knikt ze instemmend. 'Zeker, maar zou ik misschien met een leeftijdgenoot kunnen praten', vraagt ze. Een goed idee. Ik geef aan dat ik mijn collega Natasja, ook controleleider, vraag om bij het gesprek te komen.

To be continued!

Loading...

Recent geplaatst