Opinie

opinie

Een nieuw accountantskantoor!

Een maatschappelijk accountantskantoor waarin de menselijke waarden voorop staan.

De afgelopen maanden heb ik diverse posts geplaatst die allemaal een link hebben met de maatschappij in het algemeen en de accountantssector in het bijzonder. Het zijn allemaal verwondermomenten. Een moment dat je de krant leest en denkt: “dat is toch wel bijzonder dat dit of dat gebeurt”. Een opinie is dan snel geschreven. Je kunt ze teruglezen in mijn posts over de Maatschappelijke Accountant, Verdraaide accountants, Audit Only firma's, of over Wicked problems. Maar met schrijven alleen kom je er niet. Zelf aan het roer staan en meedenken en werken aan de verandering en dan ook impact realiseren, dat is de volgende stap.

De afgelopen jaren ben ik vooral geïnteresseerd in wat voor meerwaarde bedrijven hebben en hoe toekomstbestendig ze zijn. Dat was voor mij een belangrijke reden om na 14 jaar partner bij EY een andere richting in te slaan. Door een aantal jaren bij EY als accountant verantwoordelijk te zijn voor de duurzaamheidsaccountancy heb ik gezien dat er veel bedrijven en organisaties zijn die heel serieus bezig zijn met de maatschappij en de mensen in hun organisatie. Ze streven een verandering na en voeren die verandering in de praktijk van iedere dag uit.

Bezinning

Om mijn gevoel voor de maatschappij en het werken met mensen mogelijk te maken was een moment van bezinning nodig. Via EY de impact realiseren die nodig is om de accountantssector te veranderen is vanwege de omvang en de structuur onmogelijk. Hoe dan wel? Het starten van een eigen kantoor is dan al snel bedacht en nu ook gerealiseerd. Een kantoor opzetten in deze tijd is best wel een uitdaging. Ik start dan ook niet alleen. Met een drietal ex-partners van de Big4 (Ron Killeen, Marc Dubbelman en Peter van der Linden) gaan we een maatschappelijk accountantskantoor in de markt zetten. We hebben twee markten op het oog. De decentrale overheid en maatschappelijke organisaties. We richten twee vennootschappen op die de uitvoering van het werk doen. Publiek Belang Accountants voor de decentrale overheid (gemeentes, waterschappen en provincies) en Share Impact Accountants voor de markt van missie gedreven organisaties.

Onze droom onze why

Is een Maatschappelijk accountantskantoor in de markt te zetten waarin de menselijke waarden voorop staan. Een kantoor dat een goede kwaliteit levert en werkt volgens alle vereiste standaards. De klant en de mens staan centraal in onze aanpak. Inkomen staat niet voorop zodat we geld over houden om te investeren in de klant, onze mensen en in de kwaliteit van het werk. Het is onze droom terug te gaan naar de oorspronkelijke maatschappelijke functie van de accountant om hiermee te laten zien dat het ook anders kan. De hierdoor verkregen impact gebruiken we om de systeemwereld van de accountants te veranderen.

Hoe?

We richten ons op een aantal markten waar we het verschil willen maken. Hierbij focussen we op de markt die we het beste kennen en waar we het fijn vinden om in te werken. Daarom kiezen we er heel bewust voor om actief te zijn voor opdrachtgevers waar maatschappij en mens centraal staan. Met hen delen wij een gezamenlijke drive en mindset. Onze ambitie is groot, het kantoor klein genoeg om persoonlijk en nauw betrokken te zijn bij alle klanten en medewerkers.

Missie

Tijd voor verandering, die rechtstreeks uit het hart komt. Wij werken als een social enterprise en nemen bewust een eigen positie in binnen de accountancymarkt. Die eigenheid vindt haar oorsprong in de roots: gedreven, ervaren gecombineerd met een sterke maatschappelijke focus. Geld is een middel om onze missie te bereiken; met de wil en kennis om écht maatschappelijk impact te maken en tegelijkertijd de accountancysector te veranderen door op een nieuwe manier de rol van accountant te vervullen.

Loading...

Recent geplaatst