Nieuws

nieuws

Even voorstellen: Lisa Schmitz

Lisa is op een gek moment aan boord gekomen bij Share Impact Accountants: vlak voor de lockdown in maart 2020

Nog geen vier weken was ze aan de slag, toen ze - net als een groot deel van werkend Nederland - thuis aan het werk moest. Dagelijks waren er meerdere contactmomenten met haar begeleider en collega Robert Schuurmans en één keer per week was er een call met het hele team. Alles liep door en het ging goed, alleen miste ze het contact met de collega’s wel. De koffiemomenten, lunch, de grappen tussendoor: kortom de kantoorbeleving. En laat die beleving nou juist doorslaggevend zijn geweest in haar keuze voor Share Impact Accountants. 

Inmiddels zijn we weer wat maanden verder. Lisa heeft haar weg gevonden binnen het kantoor en voelt zich er helemaal thuis. Hoe zit ze in de wedstrijd? Lisa: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Share Impact Accountants. Het is een jong team met frisse energie, veel mensen zijn net als ik nog met hun studie bezig. En iedereen heeft echt passie voor het vak. Dat merk je. Het contact met de collega’s is super persoonlijk en dat is precies wat ik wilde. We matchen!”

“Het is een jong team met frisse energie, veel mensen zijn net als ik nog met hun studie bezig. En iedereen heeft echt passie voor het vak.”

Lisa werkt naast haar studies Economie en Fiscaal Recht, 2 dagen in de week bij Share Impact Accountants. Het was voor haar een hele bewuste keuze vertelt ze: “Ik heb eerder 5 maanden stage gelopen bij Deloitte. Nu wilde ik ervaren hoe het is om bij een kleiner, persoonlijker kantoor te werken.” Dat Lisa geen moeite heeft met plannen en organiseren, blijkt wel uit alles wat ze combineert. Deze Rotterdamse dame (die oorspronkelijk uit Limburg komt, maar daar hoor je opvallend genoeg niks van) heeft nog geen uitgestippeld pad, maar op korte termijn wel een duidelijk doel voor ogen: haar master Accountancy halen, doorgroeien naar de functie van senior assistent, opschalen naar 3 dagen werken in de week en daarna weer verder kijken wat er mogelijk is en vooral: doen wat ze leuk vindt!

Het thuiswerken is inmiddels noodgedwongen in ere hersteld omdat het Covid19-virus weer in opmars is. Dat is flink balen voor iedereen maar zeker als je in opleiding bent. “Het klantcontact is iets wat ik juist heel leuk vind. Door aanwezig te zijn bij de klant, krijg je een goed kijkje in de keuken. Elke klant is anders en daar leer je veel van. Dus ja, dat mis ik wel.” Ook de uitwisseling op de werkvloer is nu minder vanzelfsprekend. Lisa: ”Omdat we normaal gesproken op kantoor in één grote ruimte zitten, kan en mag ik ook meeluisteren met gesprekken van collega’s. Dat in combinatie met een cultuur van ‘ga eerst maar eens kijken wat je zelf voor oplossing kunt bedenken’, maakt dat de leercurve bij Share Impact Accountants heel steil is. Dat is nog steeds zo, maar sommige aspecten vallen door deze omstandigheden weg. Dat is niet anders.”

“De cultuur van ‘ga eerst maar eens kijken wat je zelf voor oplossing kunt bedenken’, maakt dat de leercurve bij Share Impact Accountants heel steil is.”

De liefde voor cijfers is groot bij Lisa. Dus wat dat betreft heeft ze het juiste vak gekozen. “Sommige mensen vinden het puur controleren van cijfers droog. Ik niet. Voor mij is het elke keer een nieuwe puzzel om op te lossen. Het is altijd anders, want elke klant is anders. Ik ben heel blij dat ik op jonge leeftijd al weet wat ik wil doen. Ik zie om me heen veel mensen stoppen met studies, dat lijkt me verschrikkelijk. Bij mij is dat gelukkig heel soepel gegaan.” Nog een laatste tip van Lisa: “Pak alle kansen die op je pad komen en doe vooral wat je leuk vindt.” Dat laatste zit bij Lisa wel goed.

Loading...

Recent geplaatst