Nieuws

nieuws

In gesprek met Mischa Verouden

Mischa werkt nu ruim een jaar bij Share Impact Accountants als audit manager.

Na 16 mooie jaren bij Deloitte was het tijd voor een nieuwe stap. Een stap die vooral ook werd ingegeven door de wens om meer invloed te hebben op de cultuur en het werkklimaat van het kantoor. Want dat is in zo’n grote organisatie als Deloitte lastig te realiseren. Toen zijn oud-collega Erik Arxhoek hem polste, was het snel beklonken. Mischa kwam aan boord bij Share Impact Accountants en daar heeft hij zeker geen spijt van. Mischa vertelt: “Hier word ik echt gehoord en vinden mijn ideeën hun weg. Ik kan medewerkers begeleiden en controles doen op de hoge kwaliteitsmanier zoals ik denk dat het zou moeten. En ik kan het kantoorbeleid mede bepalen. Dat is precies wat ik wilde.”

Mischa wist al vrij snel welke kant hij op wilde bewegen: de accountancy. Niet te veel op kantoor zitten, onderweg zijn, naar klanten toe, veel organisaties van binnen zien; dat sprak hem aan. Met zijn havodiploma op zak ging hij naar De Haagse Hogeschool. Hij zocht in het derde jaar een stage en kwam uit bij Deloitte. Daar rolde hij de auditpraktijk in en ontmoette hij Erik. Mischa: “Er waren jaren dat ik bijna alle klanten samen deed met Erik. We hadden een hele goede klik. Zijn humor en rebelse inslag; daar hou ik enorm van.” Dat Erik de dingen graag op zijn manier doet, onderstreept hij met de volgende anekdote: ”Erik kreeg als Director bij Deloitte een eigen kamer. Dat vond hij niet gezellig. Dus zette hij er twee bureaus bij en zo kwam ik bij hem op de kamer te zitten met een andere collega. Ik heb daar hele goede herinneringen aan.”

De focus lag de eerste jaren vooral op woningcorporaties. Daarna kwamen er andere klanten en kreeg Mischa onder andere de kans om als audit manager voor De Nederlandsche Bank te werken. Voor Mischa een mooie stap in zijn ontwikkeling. Op een bepaald moment veranderde zijn klantenpakket. Dat was het moment om alles op een rijtje te zetten. “Ik had het goed naar mijn zin, maar had eigenlijk wel bereikt wat ik wilde bereiken. Mijn doel is nooit een bepaalde functie geweest. Ik vind het type klanten waarvoor ik werk belangrijk en vooral ook de mensen waarmee ik samenwerk. Daarnaast speelde ik vaak met de gedachte ‘als ik het zelf voor het zeggen zou hebben, dan zou ik het zo of zo doen’. Dus het was tijd om de daad bij het woord te voegen.”

“Mijn doel is nooit een bepaalde functie geweest. Ik vind het type klanten waarvoor ik werk belangrijk en vooral ook de mensen waarmee ik samenwerk.”

En toen meldde Erik zich dus. Mischa vertelt: “Ik had de ontwikkelingen van het kantoor al met een schuin oog gevolgd. Het was voor mij ‘an offer you can’t refuse’. De mogelijkheid om zelf mee te bouwen aan een snelgroeiend kantoor was precies wat ik zocht. Het is echt ontzettend leuk om de werkomgeving te helpen opbouwen, waarin je zelf altijd al hebt willen werken. En bovenal fantastisch om samen te werken met Erik en met Hugo Hollander, de oprichter van het kantoor. Allebei hele menselijke, betrokken en open-minded collega’s. Ik leer elke dag van ze. Dat geldt ook voor de andere collega’s. Als iemand die is opgegroeid in een Big4 omgeving, ben ik echt zeer aangenaam verrast over de kwaliteit en de ambities van de jonge accountants die er bewust voor kiezen om bij een kleiner kantoor aan de slag te gaan. Het zijn bovendien stuk voor stuk echte ‘personalities’.”  

Hoe zit het met zijn toekomstplannen? Hij wil de praktijkopleiding afronden - want dat is er nog niet van gekomen- zodat hij tekenend accountant kan worden en helemaal zelfstandig klanten kan bedienen. Verder spreekt er ambitie uit zijn toekomstvisie: “Ik zie ons op lange termijn wel doorgroeien naar een kantoor van 50 tot 100 man. Maar ik hoop vooral dat we de cultuur en sfeer kunnen behouden zoals die nu is. De grootte van het kantoor is zeker geen doel op zich. Het streelt misschien je ego, maar je dag wordt er niet beter op als je nog 100 andere collega’s hebt. Dat klanten het leuk vinden dat we op bezoek komen, dat we onze controles inhoudelijk op de juiste manier doen en dat medewerkers graag bij ons blijven, dat is veel belangrijker dan omvang. Vooral dat laatste is in deze markt een uitdaging. Headhunters weten de goede mensen snel te vinden. Maar dat iedereen aan boord blijft, zegt genoeg.”

“De grootte van het kantoor is zeker geen doel op zich. Het streelt misschien je ego, maar je dag wordt er niet beter op als je nog 100 andere collega’s hebt.”

Share Impact Accountants is een kantoor waar duidelijke keuzes worden gemaakt: een gezonde leverage, partners die dichtbij de praktijk staan, grote betrokkenheid, veel persoonlijke aandacht voor klanten en medewerkers, zorgen voor een evenwichtige beloningsstructuur en iemand de waardering geven die hij of zij verdient. Voor Mischa past dit helemaal. “Er zijn geen grenzen. Iedereen kan doorgroeien en krijgt de kans om een bijdrage te leveren om te bouwen aan een organisatie zoals hij of zij die graag ziet. Heb je een idee? Ga het maar doen. Er zijn weinig beperkingen, maar altijd wel de support van ervaren collega’s die je graag helpen om succesvol te zijn. Samen maken we er iets moois van!”

Loading...

Recent geplaatst