Nieuws

nieuws

The league for fighting chartered accountancy

In zijn LinkedIn post liet Arnout van Kempen onlangs het voor accountants bekende filmpje van Monty Python zien: ‘The league for fighting chartered accountancy’. Hilarisch en natuurlijk ook met een knipoog. Als jonge student vroeg ik mij ook af wat ik later wilde worden. Verleid door een mooie personeelsadvertentie waarin het toenmalige Moret & Limperg een glanzende carrière beloofde, stapte ik in de wondere wereld van het accountantsberoep. Nu een werkleven verder besef ik pas goed wat het is om accountant te zijn en waarom ik nog elke dag blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt.

Bij een etentje tijdens een korte vakantie in de Bloemenrivièra vertelde iemand dat een van haar studerende kinderen het zo moeilijk vindt om nu al een beroepskeuze te maken. Dat is ook niet makkelijk. Want welke baan biedt je precies dat wat jij zoekt? En niet onbelangrijk; weet je wel wat je zoekt en klopt het beeld dat je hebt van een baan wel bij de werkelijkheid?

Door dit verhaal werd het voor mij ook weer duidelijk en helemaal door Monty Python. ‘Oh kon ik maar een leeuwentemmer worden dan had ik tenminste een spannende baan.’ Wat is een spannende baan? Het werk van een accountant is uitdagend, intellectueel en zeer afwisselend. Soms is de leeuw de toezichthouder en vlak de klanten ook niet uit. Als een ervaren dompteur zorgt de accountant voor een getemde omgeving. En iedere keer is er weer een nieuwe leeuw. Er is een enorme variëteit aan organisaties die allemaal met interessante zaken bezig zijn. Soms heel maatschappelijk of heel erg op winst gericht. Als accountant kijk je op het hoogste niveau mee en kun je natuurlijk adviseren. En de leeuwen luisteren naar je want ze herkennen de hand van de meester. It’s all in the job.

Dus een oproep aan iedereen die zoekende is naar een baan die nooit gaat vervelen: word leeuwentemmer in de arena van de accountancy en join the league!

Loading...

Recent geplaatst